sobota 13. prosince 2008

Kola se točí stále pomaleji


Takhle navečer je to vždy nejlepší. Den zestárne a chystá se odejít do času zvaného historie. Na stole mi sedí hrníček s pomalu stydnoucím jasmínovým čajem a já ponořen v kruhu světla ze stolní lampičky a klidné hudby Olivera Shantiho pomalu relaxuji a zastavuji se.
Čas blížících se Vánoc je stále zřetelnější. Lidé vyzdobili své příbytky různými blikajícími světélky (na kýčovitost těchto věcí se v tuto dobu prostě nesmí hledět). Příroda nebyla skoupá na sníh a vyzdobila krajinu přikrývkou sněhu. Dnes dokonce i sluníčko přálo a přes skla oken hřálo. Poklidné atmosféra.
Do toho lidé vyburcovaní tím, že čas klidu a míru se blíží ještě na poslední chvíli uklízí, běhají po nákupech dárků a připravují se. Ale pomalu, pomalu se vše již zastavuje. Už se to blíží. Když se zastavíte a zaposloucháte se do "hudby sfér", tak to určitě uslyšíte. Je to stále pomalejší.
Předčasně jsem Vám všem, kteří čtete moje "výlevy", chtěl popřát hodně klidu, míru, lásky, zdraví a energie do příštího týdne zastavování se :-) Práce si neberte domů a nechte jí, ať také s klidem a mírem odpočívá. Udělějte si i Vy čas na šálek dobrého čaje nebo kávy. Poslechněte si nějakou hudbu, kde tempo bubnu nebude vyšší než 120 úderů za minutu :)

Žádné komentáře:

Okomentovat