sobota 6. prosince 2008

Změna jizdního řádu autobusů v Praze

aneb "Maminky s kočárky a lidé s berlemi, Ropid na Vás ... kašle"
Lipany jsou malá obec vedle Kolovrat a spadají i pod jejich správné vedení. S Kolovraty je spojuje asi 1,5 km dlouhá silnice zatím bez chodníku nebo polní cesta, která je však v době dešťů obtížně schůdná bez holinek.
Do Lipan v různých obdobích zajížděli různé autobusy. Dříve to byl autobus číslo 265 ze Skalky přes Benice. Tento spoj byl násilně ukončen dlouhodobou rekonstrukcí silnice. Tak se do Lipan prodloužil autobus číslo 267, který jezdil přes Kolovraty na Háje. Na tento spoj jsou nasazovány i nízkopodlažní spoje, takže do Kolovrat nebo na Háje se dá bez problémů dojet i s kočárkem.
Od 14.12. se však všechno změní. 267 už do Lipan jezdit nebude, bude jezdit jinam a tím zruší linku, která tam dříve jezdila. Do Lipan bude opět jezdit 265, sice 2x častěji, ale za to bez nízkopodlažních spojů, zatímco na 267 budou výhradně nízkopodlažní spoje. Proč nikdo v Ropidu nemyslí hlavou? Vždyť už ve staré dětské písničce je řešení naznačené!

Měla babka čtyři jabka
a dědeček jen dvě.
Dej mi babko jedno jabko,
budeme mít stejně...

A já zpívám něco o tom, jak měla jedna linka samé nízkopodlažní autobusy a druhá nemá žádný.. Dej jí Ropide půlku autobusů a budou mít stejně. Navíc, Maminky s kočárky nebudou odkázané na vlastní auta a tudíž Ropid bude i více šetřit životné prostředí.

Kam se podívám, tam vidím samé nelogičnosti.

3 komentáře:

  1. Přivítala bych teď taky nějaký pozitivní blog, mistře!

    OdpovědětVymazat
  2. Až bude nějaký nápad nebo pozitivní námět, rád napíšu. Zatím však sypu z rukávu samé kritiky.. Holt, lepší se vypsat, než trpět zdravotně, že :-)

    OdpovědětVymazat